Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Continua la creació d’ocupació ...
 
Dilluns, 31 de juliol de 2017

Continua la creació d’ocupació juvenil

Les dades del darrer trimestre de l’Enquesta de població activa referents al col·lectiu de 16 a 29 anys confirmen la tendència a la creació neta d’ocupació juvenil.


Continua la creació d’ocupació juvenil

Concretament, el segon trimestre de 2017 hi ha 24.300 llocs de treball més que l’any anterior ocupats per joves, la qual cosa representa un increment del 5,4%, un increment és superior al de la població de 30 anys i més. Aquest augment s’ha produït tot i que la taxa d’activitat juvenil també ha crescut amb força en part degut a l’inici de l’estacionalitat de l’ocupació. Així doncs, la taxa d’ocupació arriba al 46%, 1,8 punts per sobre respecte el 2n trimestre de 2016.

No obstant això, l’increment de l’ocupació entre les persones joves continua vinculat a la temporalitat (que ha augmentat un 3% respecte l’any anterior) i encara no ha arribat a la taxa d’emancipació (que ha baixat fins el 23,1%).

Finalment, tot i la millora del indicadors econòmics, la proporció de joves que estudien ha crescut respecte l’any anterior i se situa en el 51,7%.