Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > El Fòrum d’estudis sobre la ...
 
Dimarts, 27 de novembre de 2018

XX Fòrum d’Estudis sobre la Joventut 2018

El Fòrum d’estudis sobre la joventut analitza 20 anys dedicats a la recerca en joventut a Catalunya

La Direcció General de Joventut, en col·laboració amb la Universitat de Lleida, la Diputació de Lleida i el Màster Interuniversitari en Joventut i Societat, organitza el XX Fòrum d’estudis sobre la joventut “20 anys d’estudis i polítiques de joventut: del passat al futur” que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre a Lleida.


Fòrum 2018

Durant dos dies, tindran lloc conferències, taules rodones i tallers per reflexionar i debatre sobre com s’ha fet la recerca en joventut a Catalunya en els darrers anys, quin pes té la investigació en el coneixement de la realitat juvenil i quina és la seva incidència en el disseny de les polítiques locals de joventut.

Per aprofundir en la temàtica s’ha convidat al catedràtic de Sociologia Jorge Benedicto, expert en joventut, qui reflexionarà sobre l’evolució de la joventut en els darrers anys. Per fer una fotografia de l’evolució de la investigació en joventut a Catalunya tindrà lloc una taula rodona amb experts en joventut amb la participació de Rafael Merino, sociòleg de la Universitat Autònoma de Barcelona; Eduard Ballesté, sociòleg de la Universitat de Lleida, i Anna Berga, sociòloga de la Universitat Ramon Llull.

El segon dia tindrem l’oportunitat de conèixer les principals dades de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2017 elaborada per l’Observatori Català de la Joventut. També, en aquesta segona jornada, reflexionarem sobre la necessitat d’analitzar la realitat juvenil abans de la intervenció i es farà un taller per orientar als professionals en la fase inicial del disseny de les polítiques de joventut un cop finalitzat l’anàlisi.

El Fòrum clourà amb la intervenció de la directora general de Joventut, Norma Pujol i dos dels cofundadors del Fòrum, Joan Saura, excoordinador territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya a Lleida quan es va celebrar la primera edició i Carles Feixa, catedràtic d'Antropologia Social.

El Fòrum és el punt de trobada dels professionals de joventut, dels equips de recerca en joventut, dels responsables polítics i de totes els persones interessades en l’àmbit de joventut que vulguin tenir una visió de com s’ha fet la recerca en joventut els darrers 20 anys i quins són els reptes de futur en matèria d’investigació en joventut.