Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Joventut participa de la ...
 
Dijous, 26 de juliol de 2018

Joventut participa de la tercera trobada del projecte EuroCohort a Finlàndia

Els dies 2 i 3 de juliol es va celebrar la 3a reunió del projecte European Cohort Development (EuroCohort) a Jyväskylä (Finlàndia) en què es va aprofundir, específicament, en el disseny de la que serà la primera enquesta europea sobre la salut i el benestar dels infants i joves a Europa. Específicament, es va parlar de temes relacionats amb el mostreig, la recollida de dades, els processos de treball de camp, el desenvolupament de qüestionaris, l’emmagatzematge de les dades, el suport a l'usuari i altres temes. La Direcció General de Joventut, a través de l’Agència Catalana de la Joventut, forma part de l’equip d’investigació, integrat per 12 països europeus.


ECDP_finlandia

A la introducció, el coordinador del projecte, Gary Pollock, va posar de manifest que Finlàndia, el país amfitrió, era un referent en la recollida de dades de benestar i que estaven molt ben situats per parlar del seu model de recollida de dades de benestar en nens i joves a tot Europa.

El primer dia Thalia Hirsch (Universitat de Bremen) i Florian Sipos (Universitat de Debrecen), van prioritzar els conceptes que s’haurien d’incloure a l'enquesta EuroCohort, i Tari-Anna Wilska (Universitat de Jyväskylä), va introduir la idea de governança.

El segon dia, es van fer presentacions relacionades amb el compromís que adquireixen els infants, les persones joves i les seves famílies. Concretament, Jaroslav Mihalik (UCM), Jessica Ozan (MMU) i Hayley Trowbridge (People's Voice Media) van mostrar el que ja s'havia fet per captar la veu dels joves i assegurar-se que hi hagi un enfocament centrat en l’infant a l'hora de decidir què preguntar i com en una enquesta. A continuació, Magda Nico (ISCTE) va presentar les qüestions ètiques que l’enquesta han de tenir en compte a nivell nacional i europeu. Finalment, Gary Pollock (MMU) i Alison Park i Natasha Wood (ambdós de CLOSER, UCL) i Peter Lynn (ISER, Essex) van fer una presentació conjunta sobre el disseny específic de l’enquesta. Després del dinar, Toni Barbarovic (IPI) i Pau Serracant (Agència Catalana de la Joventut-Observatori Català de la Joventut de la Generalitat de Catalunya) van explorar les complexitats de pilotatge d'una enquesta longitudinal internacional. La sessió va finalitzar amb una mostra del que ja s'havia fet en relació amb la comunicació i la difusió del projecte, a càrrec de Marge Unt (Universitat de Tallinn) i Anita Stasilane (Universitat Daugavpils).

 

 ECDP_logo_100px The European Cohort Development Project (ECDP) is a Design Study which will create the specification and business case for a European Research Infrastructure that will provide, over the next 25 years, comparative longitudinal survey data on child and young adult well-being. The infrastructure developed by ECDP will subsequently coordinate the first Europe wide cohort survey, named EuroCohort.

ECDP_flag_yellow_high_100px This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 777449