Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Programa Delegats i Delegades ...
 
Dilluns, 03 de setembre de 2018

Programa Delegats i Delegades en 3D als instituts de Catalunya

Els centres educatius de secundària es podran inscriure del 3 de setembre al 5 d'octubre al programa Delegats i Delegades en 3D, impulsat des de la Direcció General de Joventut, pel curs 2018-2019.


3D

Aquest programa pretén treballar la participació des d’un punt de vista integral, partint de la idea de que la millor manera d’aprendre a participar i a organitzar-se és a través de la pròpia pràctica participativa. L’alumnat, a través de la figura del delegat/ada de classe i el suport del tutor/a, portarà a terme un projecte al llarg del curs que comportarà la necessitat d’organitzar-se, assumir tasques i prendre decisions de forma conjunta, essent així per molts la seva primera experiència en participació.

S’ofereix l’assessorament d’una persona especialista en participació que forma i acompanya a delegats/ades i tutors/ores durant tot aquest procés. I es compta amb una aplicació en lína on disposar dels materials pedagògics necessaris per dur a terme el programa i esdevenir un espai d’interacció entre les persones participants.

El 3D és doncs, una eina per educar en la participació, per aprendre a Debatre, Dinamitzar i Decidir; una eina, en definitiva, per educar els joves i les joves a ser ciutadans crítics i compromesos amb el seu entorn.

El formulari d’inscripcions restarà obert del 3 de setembre al 5 d'octubre de 2018.

Un cop rebut el formulari es farà una reunió informativa amb els interessats/ades en participar en el programa per informar al professorat del centre en què consisteix el 3D, els objectius que persegueix en matèria de participació, el funcionament i els requisits mínims que cal tenir per poder garantir el compliment del programa.