Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Educar en el lleure per lluitar ...
 
Dimecres, 01 d'agost de 2018

Educar en el lleure per lluitar contra l’abús sexual

El blog Joves a contracorrent, que impulsa el Crític en col·laboració amb l’Observatori Català de la Joventut, ha publicat un nou article sobre les oportunitats que ofereix l'educació en el lleure per lluitar contra l'abús sexual. I fa un recull d'eines i recursos per aprofundir en el tema i també ofereix el testimoni dels professionals en relació amb la detecció i la prevenció l'assetjament.


Educar en el lleure per lluitar contra l’abús sexual

L'any 2013 la Fundació Vicky Bernadet, amb el suport de la Direcció General de Joventut i la col·laboració de les entitats d'educació en el lleure, van elaborar el primer Protocol de Prevenció dels Abusos Sexuals en l’àmbit de l’educació del lleure amb l'objectiu ”de coordinar els esforços personals i materials de tots els agents que intervenen en l’educació en el lleure en la protecció dels infants i adolescents i dels seus drets i en la defensa de la seva plena integritat i dignitat.”

Aquest Protocol és un dels principals recursos que destaca l'article, juntament amb altres materials, normativa, infografies, etc. que també trobareu al jove.cat.

A banda, el post destaca dades rellevants de l'informe Ojos que no quieren ver de Save The Children i recull el testimoni de l’agent assessora d’abusos sexuals de l’Associació d'esplais laica i progressista (ESPLAC), Mireia Contreras; i de l’agent assessor de protecció d’abusos sexuals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), Pol Ruiz. Des de l'àmbit del lleure s'ha pres consciència de la necessitat de formar els professionals per gestionar els casos d’abús que es puguin detectar, tant dins com fora de l'entitat, i esclarir els dubtes que tinguin els monitors.

Joves a contracorrent és un espai impulsat per Crític, a partir de les dades que genera l'Observatori Català de la Joventut, àrea de l’Agència Catalana de la Joventut que es dedica a produir coneixement sobre la realitat social de la gent jove a Catalunya i la seva difusió.