Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Joventut concedeix prop de ...
 
Divendres, 07 de juliol de 2017

Joventut concedeix prop de 25.000 euros a projectes d’investigació en matèria de joventut

L’Agència Catalana de la Joventut ha fet pública aquesta setmana la resolució de la convocatòria de suport a la recerca en matèria de joventut. En aquesta edició de 2016, s’han presentat 31 sol·licituds a les tres convocatòries i, finalment, s’han concedit dos ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya, dues beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut i el Premi Joventut.


Convocatòria beques, ajuts i Premi Joventut

El Premi Joventut, dotat amb 2.000 euros, s’ha concedit a un projecte que analitza les trajectòries d’èxit educatiu de les persones joves de famílies immigrades a secundària postobligatòria. A més de la dotació econòmica, la recerca també es publicarà en una de les col·leccions de l’Observatori Català de la Joventut.

Els projectes guanyadors de les dues beques per a la realització de tesis doctorals, dotades amb 2.000 euros cadascuna, s’han concedit a un projecte que estudiarà la relació entre la joventut i els contrarrelats de l’odi, i un altre que investigarà l’impacte del Peer-Mentoring a les noies tutelades de CRAEs.

En tercer lloc, s’han concedit dos ajuts a projectes d’estudi i anàlisi. El primer, dotat amb 10.000 euros, ha recaigut s’obre un projecte de la Universitat de Lleida que farà una valoració de l’aplicació del Sistema de Garantia Juvenil a Catalunya. El segon ajut, dotat amb 8.920 euros, permetrà a un grup de la Universitat Autònoma de Barcelona estudiar com millorar l’ocupabilitat de la joventut al territori.

En total, l’Agència havia destinat 26.000 euros del pressupost de 2016 a la convocatòria per promoure la investigació en matèria de joventut a Catalunya. Com en altres edicions, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAU) és l'entitat col·laboradora en la gestió dels procediments administratius dels ajuts a projectes d'estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya, les beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut a Catalunya i el Premi Joventut que convoca l'Agència Catalana de la Joventut.