Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Noves publicacions de la ...
 
Dijous, 27 d'abril de 2017

Noves publicacions de la Direcció General de Joventut sobre emigració juvenil i participació cultural

Ja estan disponibles en línia les dues últimes recerques publicades per l’Observatori Català de la Joventut de la Direcció General de Joventut que analitzen el fenomen de l’emigració juvenil i la participació cultural de la joventut a Catalunya, respectivament.


Portades

L’emigrant 2.0 (col·lecció Estudis, número 35) analitza el fenomen de l’emigració juvenil que més s’ha produït en els darrers anys: la dels joves amb titulacions superiors que han emigrat al Regne Unit per motius laborals. La recerca, resultat del projecte “#eMovix. Emigració juvenil, nous moviments socials i xarxes  digitals”, estudia les diferents fases de l’emigració: la fase prèvia, el període d’emigració i la fase posterior, i proposa pautes d’intervenció per facilitar l’èxit del projecte migratori i el retorn de les persones que ho vulguin fer.

El passat mes de novembre, es va fer un avançament de resultats en el marc del XIX Fòrum d’Estudis sobre la Joventut a Lleida sota el títol “Joves emigrants: costos i oportunitats socials”.

La participació cultural de la joventut catalana 2001-2015 (col·lecció Aportacions, número 55) analitza l’evolució de les pràctiques i els consums culturals de la joventut catalana des de principis de segle fins a l’actualitat, un període marcat per les TIC i la crisi econòmica iniciada l’any 2008. Aquesta publicació, d’Antonio Ariño i Ramón Llopis, és un resum dels principals resultats d’una recerca més àmplia publicada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) a partir de les dades de l’Enquesta de participació cultural del Departament de Cultura.