Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > La Trobada de la Xarxa Nacional ...
 
Divendres, 22 de juny de 2018

Es presentarà també la Carta Europea de la Informació Juvenil i un estudi sobre cap a on aniran els serveis d’informació juvenil.

La Trobada de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil debatrà la proposta de reglament

El 27 de juny tindrà lloc a Barcelona la Trobada de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ), convocada per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, on es trobaran els i les professionals de les oficines joves i dels punts d’informació juvenil de tot Catalunya per debatre la proposta de reglament.


XNEJ

En el marc de la Trobada, que obrirà Marta Vilalta, directora general de Joventut, es treballarà la proposta de reglament per a la XNEJ. Aquest nou reglament arriba 31 anys després de la primera normativa sobre serveis d’informació juvenil i quan es compleixen deu anys de l’obertura de les primeres oficines joves que, juntament amb els punts d’informació juvenil, configuren els elements nuclears de la XNEJ. Així, pel calat normatiu i d’impacte, abans d’iniciar la tramitació jurídica formal fins que l’aprovi el Govern de la Generalitat de Catalunya, es fa un procés compartint la proposta amb els i les professionals de la xarxa.

A més, al llarg de la Trobada, des de l’Agència Europea de la Informació Juvenil, ERYICA, s’exposaran els continguts de l’estudi sobre els serveis d’informació juvenil al 2030 i la nova carta de principis de la informació juvenil aprovada per l’assemblea general d’ERYICA al mes d’abril a Cascais (Portugal). Per això, entre els ponents, hi haurà la directora d’ERYICA, Eva Reina, i el responsable de l’àrea d’Internacional de l’Agència Catalana de la Joventut i vicepresident d’ERYICA, Josep Moliné.

Durant la Trobada s’exposarà també les novetats de la Cartera de Serveis, el pilotatge en matèria d’inclusió que s’està fent en diverses OJ i PIJ, i el procés fins arribar a la proposta de Reglament.

La jornada durarà tot el matí i tindrà lloc a la Casa del Mar, on s’han previst uns espais de treball temàtics per al treball de la proposta de normativa. Aquests espais són sobre els serveis, els equipaments, els perfils professionals, la pròpia xarxa i l’atenció al jove. Finalment, es clourà la Trobada amb un recull de les conclusions d’aquests espais de treball.