Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Recursos sobre gestió dels riscos de les drogues i consums responsables


Qui ofereix el recurs

Agència Catalana de la Joventut-Direcció General de Joventut

Descripció

Recull de recursos adreçats a professionals de joventut per conèixer i treballar la prevenció i gestió dels riscos de les drogues i els consums responsables d'aquestes en persones joves, amb l'objectiu de dotar-se de discurs en la matèria, poder compartir informació i recursos amb les joves i disposar d'eines, dinàmiques i exemples per programar activitats, exposicions i tallers.
L'abordatge dels consums de drogues en persones joves s'ha de fer des de la perspectiva de la gestió dels riscos, amb un treball de les habilitats emocionals, l'esperit crític i el consum responsable. Cal no oblidar que tot sovint aquests consums es produeixen en l'àmbit de l'oci nocturn i són una via de socialització de les persones joves. Així doncs, construir alternatives d'oci nocturn que es converteixin en espais segurs, de consum responsable i on existeixin dispositius de prevenció de riscos.
Finalment, cal no oblidar l'estreta relació existent entre el consum de substàncies i el masclisme. Les drogues mai poden ser una excusa que pugui justificar la violència de gènere, i cal que treballem amb persones joves per a reforçar aquesta idea.

Objectius

- Conèixer la relació entre els consums de drogues i les persones joves.
- Disposar d'una font d'inspiració per programar tallers, activitats i exposicions de prevenció i gestió dels riscos de les drogues i els consums responsables.
- Disposar de recursos per compartir amb les persones joves sobre prevenció i gestió dels riscos de les drogues i els consums responsables.
- Tenir eines per crear espais d'oci nocturn segurs en l'entorn local.

Destinataris

Tota persona interessada en tenir informació adequada i clara sobre prevenció i gestió dels riscos de les drogues i els consums responsables d'aquestes en persones joves, especialment professionals de joventut.

Territoris

Catalunya

Àmbit de treball

Salut
 • Promoció d'habits i conductes saludables
 • Prevenció i reducció de les conductes de risc


  Tipus de recurs

  Documentació

  Contacte

  Nom: Xenia Pascual
  Càrrec: Tècnica de Salut de l'Agència Catalana de la Joventut
  Adreça postal: C/ de Calàbria, 147, 08015, Barcelona
  Adreça electrònica: xpascuals@gencat.cat