Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Sobre E-Joventut  > Actualitat i RSS
 

Actualitat Dimarts, 30 de maig de 2017

 
 • Joventut presenta la publicació L’emigrant 2.0, una anàlisi de l’emigració juvenil (22.05.2017)
  La Direcció General de Joventut presenta el llibre L’emigrant 2.0 el proper 6 de juny al Palau Macaya. Es tracta d'una recerca, impulsada per la Universitat de Lleida en col·laboració amb RecerCaixa, que analitza el fenomen de l’emigració juvenil que més s’ha produït en els darrers anys: la dels joves amb titulacions superiors que han emigrat al Regne Unit per motius laborals.
 • Com són les persones joves a Catalunya? Nou informe Estat de la joventut 2016 (19.05.2017)
  A Catalunya, actualment, hi ha 1.130.744 joves de 15 a 29 anys, la qual cosa representa el 15% de la població total. Però, com són aquests joves? Quin nivell d’estudis tenen? Com és la seva salut? La Direcció General de Joventut ha publicat l’informe Estat de la joventut a Catalunya 2016 que mostra l’evolució de la situació de les persones joves durant el darrer any en àmbits com l’educació, el treball, la salut o la participació. Aquest informe anual s’elabora a partir de les dades més rellevants del Sistema d’Indicadors sobre la Joventut a Catalunya (SIjove).
 • Disminueix l’atur juvenil en un context de creixement de l’ocupació i de l’activitat (03.05.2017)
  A diferència d’altres moments recents en què la disminució de la taxa d’atur estava vinculada a un descens de l’activitat (hi havia menys joves que treballaven o buscaven feina), en aquest darrer trimestre, el primer de 2017, la disminució de l’atur s’explica per un augment de l’ocupació, que és superior a l’augment de l’activitat que també s’ha produït. La taxa d’atur entre el col·lectiu de joves de 16 a 29 anys se situa en el 23,7%, un 4,1% menys que fa un any; la taxa d’ocupació juvenil se situa en el 44,9%, un 2,6% més que fa un any, el mateix creixement experimentat per l’activitat.
 • Noves publicacions de la Direcció General de Joventut sobre emigració juvenil i participació cultural (27.04.2017)
  Ja estan disponibles en línia les dues últimes recerques publicades per l’Observatori Català de la Joventut de la Direcció General de Joventut que analitzen el fenomen de l’emigració juvenil i la participació cultural de la joventut a Catalunya, respectivament.
 • Nou butlletí E-Joventut: orientació acadèmica (19.04.2017)
  Aquest nou butlletí de l'E-Joventut està dedicat a l’orientació acadèmica, un tema que és d’interès per a tots aquells joves que han de decidir la seva trajectòria educativa el curs vinent i pels professionals de joventut que ara registren un increment de consultes sobre aquest tema. Esperem que els recursos que hi trobareu us siguin d’utilitat.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 38

Destaquem