Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Sobre E-Joventut  > Actualitat i RSS
 

Actualitat Dilluns, 20 de novembre de 2017

 
 • Jornada per debatre sobre els reptes i oportunitats dels municipis petits a Catalunya (06.11.2017)
  AJORNADA
  Des de @Munixics ens informen que la jornada MUNIXIC prevista pel dissabte 11 de noviembre queda ajornada per la coincidència d’aquesta data amb la convocatòria d’una gran manifestació de rebuig a l'empresonament de part del Govern de la Generalitat i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
  Us informarem de la nova data.
 • La recuperació econòmica estimula l’emancipació de les persones joves (31.10.2017)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 3r trimestre de 2017 indiquen que l’atur juvenil (16 a 29 anys) encara no ha baixat del 20%, i se situa en el 22,3% de la població activa. Tot i així, en els darrers trimestres s’ha produït un ascens continu de la taxa d’ocupació i de la taxa d’activitat juvenil. Aquesta millora d’alguns indicadors laborals bàsics pot estar influint en dues altres àrees de la vida de les persones joves: l’educació, on sembla que la tendència a l’augment dels joves que estudien podria canviar properament; i l’emancipació, que ha augmentat per segon trimestre consecutiu, cosa que no succeïa des de l’inici de la crisi.
 • Què sabem de la salut mental dels joves? (23.10.2017)
  "La salut mental de les persones joves, una prioritat" és el títol de l'article que publica el blog Joves a contracorrent que impulsa el portal El Crític i que analitza la salut mental dels joves, fent especial èmfasi en la necessitat de treballar la prevenció implicant tots els agents (joves, professionals i famílies).
 • AJORNAT - El Fòrum d’Estudis sobre la Joventut analitza vint anys dedicats a la recerca en joventut a Catalunya (13.10.2017)
  Com a conseqüència de la intervenció pressupostària actual pel Govern de l’Estat (Ordre HFP/878/2017, de 15 de setembre, del Ministerio de Hacienda y Función Pública), les polítiques de joventut tenen una afectació directa i els crèdits pressupostaris dels programes de la Direcció General de Joventut queden bloquejats. Tenint en compte que volem celebrar un Fòrum amb totes les garanties d’èxit que han caracteritzat les edicions anteriors, ens veiem obligats a ajornar el XX Fòrum d’Estudis sobre la Joventut fins al primer trimestre de 2018.

 • Nou butlletí E-Joventut: Trobada Nacional de Joventut 2017 (15.09.2017)
  Aquest nou butlletí de l'E-Joventut recull els materials utilitzats durant la Trobada Nacional de Joventut 2017 que va organitzar la Direcció General de Joventut els dies 30 de juny i 1 de juliol a Barcelona, i també altres materials generats durant el procés fet fins ara per elaborar el Pla d’actuació territorial de joventut 2017-2020 (PATJ).
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 41

Destaquem