Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Sobre E-Joventut  > Actualitat i RSS
 

Actualitat Dijous, 20 de setembre de 2018

 
 • Com puc incorporar la interculturalitat a les polítiques de joventut? (17.09.2018)
  La Direcció General de Joventut us proposa una bateria de formacions en interculturalitat adreçades als professionals de joventut i distribuïdes per tot el territori. Aquesta tardor tindràs l’oportunitat d’aprofundir en com treballar l’antiracisme i la islamofòbia des de les polítiques de joventut i altres temes relacionats amb la interculturalitat. T’hi esperem.
 • Programa Delegats i Delegades en 3D als instituts de Catalunya (03.09.2018)
  Els centres educatius de secundària es podran inscriure del 3 al 25 de setembre al programa Delegats i Delegades en 3D, impulsat des de la Direcció General de Joventut, pel curs 2018-2019.
 • Educar en el lleure per lluitar contra l’abús sexual (01.08.2018)
  El blog Joves a contracorrent, que impulsa el Crític en col·laboració amb l’Observatori Català de la Joventut, ha publicat un nou article sobre les oportunitats que ofereix l'educació en el lleure per lluitar contra l'abús sexual. I fa un recull d'eines i recursos per aprofundir en el tema i també ofereix el testimoni dels professionals en relació amb la detecció i la prevenció l'assetjament.
 • Continua la creació neta d’ocupació juvenil amb un alt índex de temporalitat (31.07.2018)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 2n trimestre de 2018 mostren un increment interanual de l’ocupació juvenil (joves de 16 a 29 anys) de 25.700 llocs de treball i se situa en el 47% en aquest trimestre. Tot i això la taxa d’atur es manté per sobre del 20%, concretament l'atur juvenil registrat és del 21,1%. S’observa també que gairebé la meitat dels joves tenen un contracte temporal (48,7%) i que el 83,9% dels joves ocupats ho fan en el sector serveis. La millora experimentada en bona part dels indicadors no repercuteix en la taxa d'emancipació, que es manté en el mateix nivell de l'anterior trimestre, 24,7%.
 • Joventut participa de la tercera trobada del projecte EuroCohort a Finlàndia (26.07.2018)
  Els dies 2 i 3 de juliol es va celebrar la 3a reunió del projecte European Cohort Development (EuroCohort) a Jyväskylä (Finlàndia) en què es va aprofundir, específicament, en el disseny de la que serà la primera enquesta europea sobre la salut i el benestar dels infants i joves a Europa. Específicament, es va parlar de temes relacionats amb el mostreig, la recollida de dades, els processos de treball de camp, el desenvolupament de qüestionaris, l’emmagatzematge de les dades, el suport a l'usuari i altres temes. La Direcció General de Joventut, a través de l’Agència Catalana de la Joventut, forma part de l’equip d’investigació, integrat per 12 països europeus.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 24

Destaquem