Accés al contingut Accés al menú de la secció
E-Joventut  > Sobre E-Joventut  > Actualitat i RSS
 

Actualitat Dilluns, 19 de novembre de 2018

 
 • Joventut presenta els resultats territorialitzats de l’Enquesta a municipis i comarques de Catalunya (12.11.2018)
  Quines són les polítiques de joventut que desenvolupen els municipis de Catalunya? De quins recursos disposen? Quines estratègies despleguen? La Direcció General de Joventut organitza cinc presentacions per donar a conèixer els principals resultats de l’Enquesta a municipis de Catalunya (EMC) arreu del territori. Consulta les dates i els llocs al web E-Joventut, t’hi esperem.
 • Jornades “La Incertesa Quotidiana. Escenaris Juvenils en un Context Postcrisi” (08.11.2018)
  La Direcció General de Joventut presenta els principals resultats de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2017 (EJC) en el marc de les jornades “La Incertesa Quotidiana. Escenaris Juvenils en un Context Postcrisi” que se celebraran els dies 21 de novembre i 13 de desembre de 2018 a Barcelona. L’objectiu és donar a conèixer la realitat juvenil a Catalunya en relació amb diferents àmbits de la vida i analitzar les desigualtats del col·lectiu jove.
 • La millora de l’ocupació encara no es tradueix en una millora de l’emancipació (31.10.2018)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 3r trimestre de 2018 mostren com la taxa d’ocupació juvenil (joves de 16 a 29 anys) ha augmentat 2,3 punts respecte el segon trimestre, situant-se en el 49,3%, i un punt respecte l’any anterior. L’increment interanual del nombre de llocs de treball ocupats per joves és del 5,8%, un augment superior al de l’any anterior (5%) i al del col•lectiu de majors de 29 anys (1,7%). Des del tercer trimestre de 2015 l’ocupació juvenil ha augmentat ininterrompudament en termes absoluts. L’augment de l’ocupació estimula el descens de l’atur, que respecte al trimestre anterior passa del 21,1% al 20,3%. Tot i això, la taxa d’emancipació baixa 0,7 punts i se situa al 24%. La taxa d’emancipació és un dels darrers indicadors en mostrar una evolució positiva constant i encara està lluny dels valors previs a la crisi.
 • Barcelona acull la 4a trobada del projecte EuroCohort per dissenyar una enquesta europea sobre el benestar infantil i juvenil (16.10.2018)
  Els propers 23 i 24 d’octubre es reuniran a Barcelona 50 experts de diferents universitats europees que formen part del consorci de recerca que està desenvolupant l’European Cohort Development Project (ECDP) en què participa l’Observatori Català de la Joventut. Es tracta d’un projecte que té per objectiu dissenyar i impulsar una enquesta europea (EuroCohort) sobre infància i joventut que esdevingui una Infraestructura de Recerca a nivell europeu.
 • Com puc incorporar la interculturalitat a les polítiques de joventut? (17.09.2018)
  La Direcció General de Joventut us proposa una bateria de formacions en interculturalitat adreçades als professionals de joventut i distribuïdes per tot el territori. Aquesta tardor tindràs l’oportunitat d’aprofundir en com treballar l’antiracisme i la islamofòbia des de les polítiques de joventut i altres temes relacionats amb la interculturalitat. T’hi esperem.
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 24

Destaquem