Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Dilluns, 24 de juliol de 2017

 
 • El Govern crearà una oficina virtual per facilitar el retorn dels joves que han emigrat per motius laborals (21.07.2017)
  El Govern de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un recull de mesures per promoure el retorn dels joves catalans que han emigrat de Catalunya per motius laborals. Entre les principals eines hi ha la creació de l’Oficina Virtual del Retorn, l’ampliació de la cartera de recursos dels joves inscrits al Registre de catalans a l’exterior, facilitar els contactes entre joves i empreses a través del portal Feina Activa i altres recursos en l’àmbit d’universitat i habitatge. L’objectiu és “millorar i intensificar els processos d’acompanyament dels joves abans, durant i després de la seva emigració, perquè està demostrat que mantenir el vincle és una forma directe de facilitar el retorn”.
 • Joventut concedeix prop de 25.000 euros a projectes d’investigació en matèria de joventut (07.07.2017)
  L’Agència Catalana de la Joventut ha fet pública aquesta setmana la resolució de la convocatòria de suport a la recerca en matèria de joventut. En aquesta edició de 2016, s’han presentat 31 sol·licituds a les tres convocatòries i, finalment, s’han concedit dos ajuts a projectes d’estudi i anàlisi en matèria de joventut a Catalunya, dues beques per a la realització de tesis doctorals en matèria de joventut i el Premi Joventut.
 • La Trobada Nacional de Joventut 2017 a les xarxes socials (06.07.2017)
  El passat 30 de juny i 1 de juliol va tenir lloc la Trobada Nacional de Joventut 2017 durant la qual es va presentar el procés de construcció del Pla d’actuació territorial 2017-2020 (PATJ) i els propers passos a seguir. Sota l’etiqueta #TrobadaJoventut2017 les persones assistents van poder comentar les xerrades, les tallers i tots els espais de treball, a així com compartir imatges. Podeu saber què es va dir en aquest enllaç.

Recurs destacat

 
 • Guia Models alternatius d'accés i tinença de l'habitatge   (05.07.2017)

  El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya va publicar al 2014 un estudi per analitzar aquests diferents models i va editar una guia d'habitatge que és un resum àgil i pràctic dels diferents models presentats a l'estudi. En aquest estudi es presenten la masoveria urbana, el dret de superficie, la cessió d'ús i la copropietat.


Destaquem
Accedeix a e-Catalunya