Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Dilluns, 20 de novembre de 2017

 
 • Jornada per debatre sobre els reptes i oportunitats dels municipis petits a Catalunya (06.11.2017)
  AJORNADA
  Des de @Munixics ens informen que la jornada MUNIXIC prevista pel dissabte 11 de noviembre queda ajornada per la coincidència d’aquesta data amb la convocatòria d’una gran manifestació de rebuig a l'empresonament de part del Govern de la Generalitat i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
  Us informarem de la nova data.
 • La recuperació econòmica estimula l’emancipació de les persones joves (31.10.2017)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 3r trimestre de 2017 indiquen que l’atur juvenil (16 a 29 anys) encara no ha baixat del 20%, i se situa en el 22,3% de la població activa. Tot i així, en els darrers trimestres s’ha produït un ascens continu de la taxa d’ocupació i de la taxa d’activitat juvenil. Aquesta millora d’alguns indicadors laborals bàsics pot estar influint en dues altres àrees de la vida de les persones joves: l’educació, on sembla que la tendència a l’augment dels joves que estudien podria canviar properament; i l’emancipació, que ha augmentat per segon trimestre consecutiu, cosa que no succeïa des de l’inici de la crisi.
 • Què sabem de la salut mental dels joves? (23.10.2017)
  "La salut mental de les persones joves, una prioritat" és el títol de l'article que publica el blog Joves a contracorrent que impulsa el portal El Crític i que analitza la salut mental dels joves, fent especial èmfasi en la necessitat de treballar la prevenció implicant tots els agents (joves, professionals i famílies).

Recurs destacat

 
 • Materials de la Trobada Nacional de Joventut 2017   (14.09.2017)

  Recull dels materials de la Trobada Nacional de Joventut 2017 que va tenir lloc els dies 30 de juny i 1 de juliol de 2017 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els materials que es recullen estan relacionats amb les xerrades i les ponències que es van realitzar, les taules temàtiques i el mercat d’experiències. També s’hi recullen documents i vídeos sobre els processos de construcció tant del Pla d'actuació de Govern 2017-2020, com del Pla d'actuació territorial 2017-2020 i del Pla Jove 2017-2020. Per últim, també hi ha un vídeo resum de totes les activitats de la Trobada.