Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Divendres, 15 de desembre de 2017

 
 • Quina relació hi ha entre desigualtat social i nivell educatiu? (14.12.2017)
  El blog Joves a contracorrent, que impulsa el Crític, ha publicat un nou article on analitza com el nivell educatiu incideix en les condicions socials dels joves. Segons alguns estudis, el fet de tenir un títol d’educació superior fa que disminueix entre un 30% i un 70% el risc de vulnerabilitat social; també el nivell socioeconòmic de les famílies és un altre condicionant educatiu.
 • Disponibles els materials de la primera edició del curs “Les persones joves i l’habitatge” (11.12.2017)
  Ja podeu consultar els materials del curs “Les persones joves i l’habitatge. Estat de la qüestió i polítiques d’habitatge per a joves”, organitzat per la Direcció General de Joventut a Barcelona els dies 9 i 16 d’octubre i a Girona els dies 10 i 17 de novembre, al qual van assistir un total de 37 professionals.
 • Jornada per debatre sobre els reptes i oportunitats dels municipis petits a Catalunya (06.11.2017)
  AJORNADA
  Des de @Munixics ens informen que la jornada MUNIXIC prevista pel dissabte 11 de noviembre queda ajornada per la coincidència d’aquesta data amb la convocatòria d’una gran manifestació de rebuig a l'empresonament de part del Govern de la Generalitat i dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural.
  Us informarem de la nova data.

Recurs destacat

 
 • Eina per a una comunicació no sexista   (12.12.2017)

  Es tracta d'un conjunt d'eines que inclou un qüestionari interactiu en format web amb l'objectiu que es pugui auditar el sexisme en les diferents iniciatives de comunicació. El qüestionari s'articula a partir de preguntes senzilles tipus test, de resposta tancada. Al final del test, s'obtindrà una qualificació per avaluar si es perceben indicis de missatges sexistes en la comunicació o no, i en cas afirmatiu, quines en són les causes. Per tal d'afavorir aquesta capacitat de regulació i autoregulació, el recurs es composa també d'una anàlisi de casos i d'un decàleg de recomanacions.