Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Dissabte, 27 d'agost de 2016

 
 • Augmenta l’ocupació juvenil en un context de temporalitat i estacionalitat (01.08.2016)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del segon trimestre de 2016 consoliden la tendència iniciada el 2015, tal i com recull a l'informe Situació laboral de les persones joves a Catalunya, elaborat per l'Observatori Català de la Joventut. En termes absoluts, es creen llocs de treball ocupats per joves (concretament, més de 23.000); i es redueix la taxa d’atur juvenil, que se situa en el 26% de la població activa. No obstant això, aquest increment de l’ocupació juvenil està molt vinculat a un fort increment de la temporalitat i l’estacionalitat: aquest trimestre la temporalitat entre els treballadors/es joves ha augmentat un 4,4% respecte l’any anterior i arriba al 47,3% dels joves ocupats assalariats.
 • El fons bibliogràfic del Centre de Documentació Juvenil s’integra al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (26.07.2016)
  Els fons bibliogràfics del Centre de Documentació Juvenil i del DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials s’incorporen al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per millorar l’accessibilitat al coneixement en joventut i afers socials. Amb aquestes incorporacions, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies aporta al CCUC un total de 25.903 registres bibliogràfics.
 • L’impacte de la crisi i la tecnologia modifiquen el consum cultural dels joves (14.07.2016)
  Ahir es va presentar un avançament de resultats de l’estudi La participació cultural de la joventut catalana. 2001-2015,impulsat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), amb la col•laboració de la Direcció General de Joventut. Antonio Ariño i Ramón Llopis (Universitat de València), autors de la publicació, investiguen l’evolució i les característiques de la participació cultural de la joventut catalana (joves de 14 a 30 anys) en el període de 2001 a 2015 i la comparen amb la de la població de més de 30 anys. “Les noves tecnologies permeten als joves consumir la cultura allà on van, transformant-la en nòmada, cosa que serà de gran transcendència per al futur perquè el 92% utilitza l’smartphone" va destacar Antonio Ariño durant la presentació.

Recurs destacat

 
 • Guia Jove   (06.07.2016)

  La Guia Jove, publicada el 2015, és una caixa d'eines per als i les professionals que treballen amb joves per fomentar la participació a través de la dinamització juvenil. Està formada per un conjunt de fitxes per facilitar possibles línies de treball segons les necessitats o els reptes que es persegueixen. El contingut de la Guia inclou temàtiques relacionades amb la participació juvenil, la planificació de projectes socioeducatius i l'ús dels espais d'intervenció, com ara equipaments o espai públic.
  La Guia està publicada en la plataforma Viquillibres i està elaborada de forma col·laborativa per un grup de persones expertes i impulsada per un grup motor i per l'equip de Foment de la Participació de la Direcció General de Joventut.