Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Dimarts, 20 de febrer de 2018

 
 • Obert el període de preinscripció al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (15.02.2018)
  S’inicia el termini per fer la preinscripció al Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (MIJS) per al curs 2018-2019 impulsat per sis universitats catalanes amb l’objectiu d’oferir una oferta educativa de tercer cicle en l’àmbit de la recerca, la intervenció i les polítiques públiques en joventut. La preinscripció s’ha de fer en línia mitjançant l'aplicació d’inscripcions de la Universitat de Girona.
 • Joventut promou la igualtat de gènere, el respecte a la diversitat sexual i la lluita contra les violències masclistes amb el nou programa "3 Voltes!" (07.02.2018)
  La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha donat la benvinguda als professionals que assisteixen a la primera formació del programa “3 Voltes!”, que pretén promoure fins a una trentena de projectes a diferents municipis que fomentin la igualtat entre nois i noies, la diversitat sexual i de gènere, i la prevenció de les violències masclistes entre els i les joves. Es tracta d’una nova iniciativa de la Direcció General de Joventut que amplia l’àmbit d’actuació de les accions fetes fins ara en aquest àmbit, quan només s’abordava la prevenció de les violències masclistes. En concret, el 2015 es van dur a terme 15 projectes d’assessorament i el 2016 se’n van desenvolupar 28.
 • Primers resultats del Projecte-HEBE sobre l’apoderament juvenil i nou impuls 2018-2020 (05.02.2018)
  Un equip d’investigadors i investigadores de la Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra lideren el Projecte-HEBE, una recerca sobre l’apoderament juvenil: els espais, els moments i els processos que hi intervenen. El passat mes de desembre van avançar alguns dels resultats de la investigació del període 2014-2017, disponibles al web, i ara la recerca enceta una nova fase fins al 2020.

Recurs destacat

 
 • Eina per a una comunicació no sexista   (12.12.2017)

  Es tracta d'un conjunt d'eines que inclou un qüestionari interactiu en format web amb l'objectiu que es pugui auditar el sexisme en les diferents iniciatives de comunicació. El qüestionari s'articula a partir de preguntes senzilles tipus test, de resposta tancada. Al final del test, s'obtindrà una qualificació per avaluar si es perceben indicis de missatges sexistes en la comunicació o no, i en cas afirmatiu, quines en són les causes. Per tal d'afavorir aquesta capacitat de regulació i autoregulació, el recurs es composa també d'una anàlisi de casos i d'un decàleg de recomanacions.