Accés al contingut Accés al menú de la secció
Si ets un o una professional de les polítiques de joventut l'E-Joventut t'interessa. Aquest web facilita la informació sobre els recursos que ofereix tant la Direcció General de Joventut com qualsevol altra institució per als agents que intervenen en polítiques locals de joventut.
 

Properes activitats

 

Actualitat Dilluns, 19 de novembre de 2018

 
 • Joventut presenta els resultats territorialitzats de l’Enquesta a municipis i comarques de Catalunya (12.11.2018)
  Quines són les polítiques de joventut que desenvolupen els municipis de Catalunya? De quins recursos disposen? Quines estratègies despleguen? La Direcció General de Joventut organitza cinc presentacions per donar a conèixer els principals resultats de l’Enquesta a municipis de Catalunya (EMC) arreu del territori. Consulta les dates i els llocs al web E-Joventut, t’hi esperem.
 • Jornades “La Incertesa Quotidiana. Escenaris Juvenils en un Context Postcrisi” (08.11.2018)
  La Direcció General de Joventut presenta els principals resultats de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2017 (EJC) en el marc de les jornades “La Incertesa Quotidiana. Escenaris Juvenils en un Context Postcrisi” que se celebraran els dies 21 de novembre i 13 de desembre de 2018 a Barcelona. L’objectiu és donar a conèixer la realitat juvenil a Catalunya en relació amb diferents àmbits de la vida i analitzar les desigualtats del col·lectiu jove.
 • La millora de l’ocupació encara no es tradueix en una millora de l’emancipació (31.10.2018)
  Les dades de l’Enquesta de població activa (EPA) del 3r trimestre de 2018 mostren com la taxa d’ocupació juvenil (joves de 16 a 29 anys) ha augmentat 2,3 punts respecte el segon trimestre, situant-se en el 49,3%, i un punt respecte l’any anterior. L’increment interanual del nombre de llocs de treball ocupats per joves és del 5,8%, un augment superior al de l’any anterior (5%) i al del col•lectiu de majors de 29 anys (1,7%). Des del tercer trimestre de 2015 l’ocupació juvenil ha augmentat ininterrompudament en termes absoluts. L’augment de l’ocupació estimula el descens de l’atur, que respecte al trimestre anterior passa del 21,1% al 20,3%. Tot i això, la taxa d’emancipació baixa 0,7 punts i se situa al 24%. La taxa d’emancipació és un dels darrers indicadors en mostrar una evolució positiva constant i encara està lluny dels valors previs a la crisi.

Recurs destacat

 
 • Orientacions per a l'elaboració del pla comarcal de joventut   (21.09.2018)

  El document, elaborat el 2018, ofereix una descripció dels elements que configuren l'elaboració del pla comarcal de joventut, diferenciant les bases del pla (allò que estructuralment suporta el pla) del pla d'actuació (allò que configura les activitats a dur a terme).

  També descriu l'encaix entre la planificació estratègica comarcal i la planificació de les oficines joves.